Jouw bedrijf zichtbaar met Instagram Stories | DAG 2

Vertel 'A Story'

 

Dag 2 - A Story_Instagram Story Challenge - MH Business Support

Hoe plaats je meerdere stories achter elkaar?

 

Ja hoe doen ze dat nou meerdere Stories achter elkaar plaatsen? Eigenlijk is het heel simpel, maar je moet maar net weten waar je deze knopjes kan vinden. Je kan de hele dag door nieuwe Stories plaatsen en je hoeft namelijk niet meer te wachten tot je vorige Story na 24 uur is verdwenen.

 

 

Maar hoe kan ik dan opnieuw een Story plaatsen als ik er al één heb geplaatst?

Dit ga ik je uitleggen en ik heb hier 3 manieren hoe je dat kan doen:

  1. Als je op de homepagina van je Instagram account bent, zie je links bovenaan een ‘foto icoon’. Als je hierop klikt kan je een Story plaatsen, zoals ook uitgelegd is tijdens dag 1 van deze Challenge. 
  2. Soms werkt het wel en soms werkt het niet, maar als je op de homepagina bent swipe je met je vinger van links naar rechts over het scherm. Als het goed is verschijnt nu het scherm waar je een Story kan plaatsen.
  3. Wederom op de homepagina waar je ook de ronde icoontjes ziet met andere Instagrammers die een Story hebben geplaatst, houd je je vinger 2 seconden ingedrukt op ‘jouw Story rondje’. Dan krijg je hierbij de melding ‘toevoegen aan je verhaal’. Klik hierop en tada, je kan weer een gave story plaatsen.

 

Weet jij nog meer opties? Laat het mij dan gerust weten.

 

 

Bonus tips of today:

 

 

WIST JE DAT ALS JE...

1) … op een Story klikt dat je meteen naar de volgende Story gaat? Dat betekent dat je dus geen 6 seconde hoeft te wachten en kan je meteen de volgende bekijken.

2) … die 6 seconden toch juist wél te snel voorbij vind gaan, dat je je vinger ingedrukt op de Story neerzet, dan houdt hij het beeld voor je vast. Zodat je in ieder geval op je gemak de Story kan lezen en bekijken.

3) … de vorige Story nog even terug wilt bekijken dat dan door links op het scherm (bijna tegen de rand van de telefoon) te klikken met je vinger dat je de vorige Story terug kan kijken van de persoon waar jij de Stories van aan het bekijken bent.  

 

 

Opdracht van vandaag

 

It's All About Your Story!

 

Nu je weet dat je altijd nieuwe Stories kan plaatsen is dit uiteraard ook de opdracht voor vandaag.

 

 

Wat:
1) Probeer alle drie de varianten eens uit zodat je weet welke het fijnst werkt voor jou.

2) Deel gedurende deze dag minstens 3 losse Stories op willekeurige tijden.
Dus je gaat letterlijk A STORY vertellen. (Meer dan 3 mag natuurlijk altijd)

Ter inspiratie denk aan bijvoorbeeld*:
- een foto voor - tijdens- of na
- de loop van je dag
- iets wat jij met ons wilt delen

* Dit kan uiteraard met een foto/afbeelding of een video die je zelf kan combineren.

 

 

Opvulling:
Je bent hierin vrij om je eigen tekstinvulling te geven en te spelen met de diverse opties.  

 

 

Facebook groep:
Heb je vragen naar aanleiding van deze dag, opdrachten of heb je hulp nodig? Zet je reactie dan in de desbetreffende dagpost (dag 2 - A Story). Zodat ik of de andere uit de groep je verder kunnen helpen.

PS. reageren op elkaar is altijd toegestaan. Je mag elkaar feedback geven, maar houdt het leuk, opbouwend en positief om elkaar zo juist te helpen.

Heb je jezelf nog niet aangemeld via de speciale Facebook Groep:
Jouw betekenisvolle merk zichtbaar met Mariska?
Dat kan hieronder:

Aanmelden Facebook groep

 

 

 

Verrassing:
Tussen alle deelnemers die enthousiast hebben meegedaan de hele week, die mij tevens zo af en toe heeft getagd in berichtjes/stories verloot ik aan het einde een gave verassing!

Gebruik:  @mhbusinesssupport

 

** Als ik getagd ben zal ik zoveel mogelijk jouw bericht ook weer delen op mijn Stories. Want wist je ook dat je bij een Story post waarbij je iemand tagd (@[naam]) 56% meer engagement krijgt? (interactie, beweging in je post als Jip & Janneke vertaling). Hiermee creëren we deze week goed bereik en zijn we interactief bezig met Instagram Stories.

Uiteraard ben je tot niks verplicht, dus doe datgene waar je je goed bij voelt!

 

 

 

Heel veel succes vandaag!

Mariska van MH Business Support