Jouw bedrijf zichtbaar met Instagram Stories | DAG 3

Eigengemaakte templates

 

Dag 3 - Templates_Instagram Story Challenge - MH Business Support

Hoe maak je Instagram Stories en Hoogtepunten templates met iconen?

Je hebt ze vast al wel gezien? Die gave ‘eigen’ opgemaakte templates voor als achtergrond voor de Stories. Maar dat niet alleen, ook de hoogtepunten zelf met mooie afbeeldingen en icoontjes? Hoe maken ze dit nou, hoor ik je wellicht hardop zeggen.

Natuurlijk kan je deze templates laten maken of via websites standaard templates met lay-outs kopen. Maar als ik je zeg dat je dit ook prima zelf kan maken?

Natuurlijk laat ik je zien hoe je dit zelf kan maken.

Stappenplan

 

 

Stap 1: Maak een Canva account aan.
Ik ben een echte fan van deze grafische ontwerptool Canva. Hierin maak ik écht bijna alles. Van e-books, checklisten en mijn Social Media post bijvoorbeeld. En dat kan jij ook!

 

Stap 2: Instagram Stories en Hoogtepunten afmetingen.
Rechts boven in kan je “Aangepaste afmetingen gebruiken”. Type in als volgt: 1080 x 1920 px en hij zal meteen de juiste afmetingen voor je klaarzetten.

 

Stap 3: Achtergrond en Iconen toevoegen
Je kan bij “Achtergrond” je gewenste achtergrond kleur kiezen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om via de knop in de menubalk op “elementen’ te klikken. Hier kan je bij het kopje “Illustraties” of “Pictogrammen” je eigen iconen zoeken die je wilt gebruiken.

 

Stap 4: Wijzig wat je wilt aanpassen
Je kan de iconen kleiner maken of juist groter. Maar zeker ook in jouw eigen gewenste huisstijl kleur paraat maken. Verander wat je wilt veranderen.

 

Stap 5: Maak meerdere Hoogtepunten
Ben je tevreden met de eerste opzet? Dan klik je rechts naast de afbeelding op het “kopieer” icoontje. Zodat je de afbeelding met alle gewenste kleuren meteen kan hergebruiken. Het icoontje kan je steeds met een andere afbeelding of pictogram aanpassen naar jouw wensen en thema’s.

 

Stap 6: Downloaden als .png of .jpg
Ben je klaar? Download dan alle Stories of Hoogtepunten via de knop “Downloaden” rechts bovenin.

 

Tip: Verstuur en download ze meteen naar je telefoon. Dit omdat Instagram Hoogtepunten echt via je telefoon te bedienen zijn. Hiermee kan je ze ook meteen bewerken! Succes 😊

Tip 2: Mocht je ergens anders icoontjes of pictogrammen hebben gevonden, zorg ervoor dat je beschikt over pictogrammen, iconen of afbeeldingen die rechtenvrij zijn.

 

** Heel veel plezier en succes met het maken van je eigen gave templates! Je mag ze uiteraard delen in de Facebook groep voor feedback of om te laten zien wat voor moois je er van hebt gemaakt 🙂

Instructievideo's

 

 

Eigengemaakte Instagram
Story template:

 

 

 

 

 

Eigengemaakte Instagram Hoogtepunten template:

 

Bonus tip of today:

 

 

WIST JE DAT ALS JE...

... 2 keer, met je vinger, op een afbeelding in de Feed-tijdlijn tikt je ook een hartje/like geeft op die afbeelding? Zonder dat je daadwerkelijk het ♥ hoeft aan te vinken?

Opdracht van vandaag

 

It's All About Your Personal Story!

 

Het is even een werkje om je eigen templates te maken, maar wel super gaaf als je het af hebt, dus kijk hoever je komt. Ga vandaag in ieder geval aan de slag met wellicht 1 eigen gemaakte Story template. Morgen gaan we zo ie zo verder met de Hoogtepunten, dus dat komt allemaal goed.

 

 

Wat ga je vandaag doen?
1) Maak een aantal of voor nu minstens 1 eigen gemaakte Story templates in Canva (of uiteraard een ander programma).

2) Vertel vandaag eens wat je allemaal op het programma hebt staan of je to do lijst. Bewerk dit dan uit op je eigen gemaakte Story template.

3) Tag mij in je bericht (@mhbusinesssupport) zodat ik je eigengemaakte template kan zien. Ik ben echt enorm nieuwsgierig naar jouw eigen creatie 🙂

 

 

Opvulling:
Je bent hierin vrij om je eigen tekstinvulling te geven en te spelen met de diverse opties.  

 

 

Facebook groep:
Heb je vragen naar aanleiding van deze dag, opdrachten of heb je hulp nodig? Zet je reactie dan in de desbetreffende dagpost (dag 3 - Templates). Zodat ik of de andere uit de groep je verder kunnen helpen.

PS. reageren op elkaar is altijd toegestaan. Je mag elkaar feedback geven, maar houdt het leuk, opbouwend en positief om elkaar zo juist te helpen.

Heb je jezelf nog niet aangemeld via de speciale Facebook Groep:
Jouw betekenisvolle merk zichtbaar met Mariska?
Dat kan hieronder:

Aanmelden Facebook groep

 

 

Verrassing:
Tussen alle deelnemers die enthousiast hebben meegedaan de hele week, die mij tevens zo af en toe heeft getagd in berichtjes/stories verloot ik aan het einde een gave verassing!

Gebruik:  @mhbusinesssupport

 

** Als ik getagd ben zal ik zoveel mogelijk jouw bericht ook weer delen op mijn Stories. Want wist je ook dat je bij een Story post waarbij je iemand tagd (@[naam]) 56% meer engagement krijgt? (interactie, beweging in je post als Jip & Janneke vertaling). Hiermee creëren we deze week goed bereik en zijn we interactief bezig met Instagram Stories.

Uiteraard ben je tot niks verplicht, dus doe datgene waar je je goed bij voelt!

 

 

Heel veel succes vandaag!

Mariska van MH Business Support