Een spannend nieuw begin, nieuwe maand en op naar avontuur

 

Op naar een spannend, avontuurlijk & nieuw begin!

 

 

Nu er een nieuwe maand is aangebroken, namelijk Augustus, is dit niet alleen een nieuwe maand, maar voor mij ook een heel nieuw en spannend avontuur. In deze blog ga ik je kort meenemen hoe het voor mij begon en wat er in de tussentijd heeft afgespeeld. Daarnaast deel ik welk nieuw avontuur ik nu aanga.

 

Lees je mee?

 

Afgelopen half jaar

Een half jaar geleden begon eigenlijk echt mijn MH avontuur. Het zat zo, ik heb een tijd terug een burn-out gehad. Dit kwam omdat ik altijd deed wat me werd opgedragen of beter wat ik dacht dat ik moest doen. Hiermee bepaalde letterlijk je omgeving wat ik maar moest doen. Of beter gezegd, ik werd door de maatschappij geleefd. Hier werd ik totaal niet gelukkig van. 

 

Een spannend nieuw begin neiuwe maand en op naar avontuur _MH Business Support-Blog

 

Toch neem ik je nog een stukje verder mijn leven in. Eigenlijk begon het nog een stuk eerder. Ik heb toerisme gestudeerd en vanuit die opleiding heb ik heel veel mooie jaartjes als reisleiding mogen werken. Absoluut heerlijk al die vrijheid en warme landen, want Griekenland is echt mijn favoriet! Toen ik terugkwam, althans daarvoor nog een hele mooie en prachtige reis naar Australië, Nieuw-Zeeland, Fiji en een deel van Azië mogen bewonderen. Ja, toen werd het tijd om weer geld te verdienen en ben ik begonnen als Travel counselor.

 

Hier deed ik reizen in plannen voor zakelijke reizigers per telefoon als e-maildiensten. Dit gaf mij totaal geen voldoening. Elke dag stipt op tijd achter je pc. De inhoud van de dag was altijd wel anders, maar de handeling elke dag precies hetzelfde. Dit stikte mij enorm en dit heeft veroorzaakt dat ik in een burn-out ben terechtgekomen.

 

Hoe zuur op dat moment, een zwart gat was echt zwart! Maar met de hulp van mijn liefste moeder die er altijd voor mij was in die ellendige tijd, zijn we er samen weer bovenop gekomen. Want dit proces hebben we echt samen beleefd. Ik ben haar zo dankbaar voor alle hulp, steun en geduld. Na een lange tijd uitrusten kwam de creativiteit weer naar boven en zag ik het leven weer stuk 'lichter' in.

 

Toen ik wist dat ik weer aan het werk kon, kreeg ik een prachtige tijd om als Secretaresse op een Universiteit te werken. Hier keken ze echt naar wie ik als persoon ben, in plaats van letterlijk naar mijn CV. Ik voelde mij weer opleveren, ontwikkelde mijzelf weer als krachtig persoon. En het gevoel dat er weer meer uit het leven te halen was, voelt tot vandaag de dag, zo ontzettend goed!

 

Toch wist ik dat mijn contract niet verlengd zou worden na 2 jaar. Deze tijd heb ik gebruikt om mijn bedrijf MH Business Support op te zetten. Het is nu tijd om voor mezelf te kiezen en meer naar mijn intuïtie, oftewel mijn gevoel te luisteren.

 

Gezien ik geloof in het universum heeft deze mij al meerdere keren een keuze laten maken, die ik toen niet snapte of niet wilde grijpen. Iets langer dan een half jaar geleden stond ik weer op mijn eigen "karrenspoor" en voelde dat ik nu mezelf maar eens in het spoor mocht rechtzetten. (Hier bedoel ik mee dat als je jouw auto in de wasstraat in het spoor zet, rijd je auto vanzelf en hoef je geen gas te geven).

 

Waarom steeds moeilijk doen als de weg gewoon voor je staat? Ja, alleen wel als je weet 'Follow the signs' en je weet dat dit het moment is jezelf om te draaien en de makkelijkere koers te varen. Hiermee wil ik niet zeggen dat de reis en weg die je hiermee aflegt geen bumpyroad hoeft te zijn. Ook die gaat met ups en downs. Zodoende heb ik mijn moed verzamelend en wist ik dat ik voor mijzelf aan de slag kon en mocht gaan. Mijn gevoel had gesproken!

 

 

Exptertise & Finetunen

Een half jaar geleden werkte ik natuurlijk nog voor een baas in loondienst en dat hield in dat ik 32 uur per week werkte. Daarnaast ploeteren ik elke avond tot laat in de uurtjes. Tevens de weekenden waren geen weekenden meer, maar zat ik achter de computer om MH Business Support meer vorm te geven. 

 

Nu ik echt pas 4 weken zelfstandige ondernemer ben, heb ik al 32 uur extra tijd gewonnen om alles beter te finetunen en alles meer op een rijtje te zetten voor mezelf.  En wat bedoel ik hiermee? In je omgeving hoor je vast wel mensen tegen je zeggen: "Wat is jouw expertise gebied?" of "Ga je ergens in specialiseren". Maar ja, als je nog niet helemaal weet wat je wilt, omdat je nog zoveel leuk vindt, gaat het op dat moment niet werken maar toch kreeg ik signalen van het universum. 

 

Waar word ik blij van? Ik merk dat de woorden Social Media en Online Zichtbaarheid mij blij maken. Tevens vind ik het heerlijk om meer mensen te helpen, te inspireren en te motiveren. Een echte creatieve innovator willen zijn. Dus ik weet dat ik voor groepen staan heel erg leuk vind. Vandaar dat ik zeker offline of beter gezegd Live Workshops wil gaan geven. Zodat ik meer mensen kan inspireren om zelf weer in actiemodus te komen. Dit geeft mij zo veel energie. 

 

Vandaar dat mijn missie als Virtual Social Media Specialist ook is, om jou als intuïtieve en ambitieuze ondernemers (ZZP/MKB-ers tot max 5 medewerkers) te helpen om beter (online) zichtbaar te worden door o.a. Social Media, dit door middel van Facebook & de focus op Instagram. Hierbij ondersteun ik alle randzaken d.m.v. Business Support op dit vlak.

 

 

Instagram Challenge | 20-24 augustus

Op dit moment ben ik dan ook super druk om leuke dingen voor te bereiden. Zo ben ik namelijk bezig met een Instagram Challenge - in 5 dagen Instagram Proof! Jij gaat werken aan super interessante tips rondom je Instagram account. Zodat Instagram aan het einde van deze Challenge geen geheimen meer heeft voor jou en dat je in september met een frisse Instagram account van start kan gaan. Ben je nieuwsgierig of beter: Doe gewoon mee?! Inschrijven kan al, ik werk nog aan de inhoud. Schrijf je hier in. 

 

 

 

Live Ontwerp content voor jouw Instagram Workshop | donderdag 27 september

Tevens ben ik bezig met een Live Canva Workshop. Dit om namelijk je visuele branding en huisstijl beter vorm te geven op je Social Media kanalen. (Facebook & Instagram) Hoe zet je dat in en hoe laat je dat overal terugkomen en daar gebruiken we dan de fantastische Canva tool voor.  We gaan met een kleine groep van max. 15 deelnemers, aan jouw bedrijf werken. Eigen laptops mee, met elkaar sparren, netwerken en uiteraard ben ik aanwezig voor uitleg, hulp en ben ik er om tips & tricks met je te delen. Lees hier meer informatie over de Canva Workshop.

 

 

 

 

Zoals je hebt gelezen, heb ik ook een flinke rugzak. Stapje voor stapje zal ik je af en toe meenemen in een verhaal over mezelf. Voor nu ben ik blij dat ik MH Business Support vorm kan geven en en met de volle focus hieraan kan werken. Hiermee ben ik bezig met een Instagram Challenge en een Live Ontwerp Content in Canva voor Instagram Workshop. Ik kan niet wachten, want ik heb er zo veel zin in allemaal!

 

 

Heb jij al een Instagram account en mis jij nog kennis of informatie? Of beter waar zou jij nog wel wat meer over willen weten wat betreft Instagram? De feedback zet ik graag om in mijn waardevolle Instagram Challenge. Reageer gerust hieronder met een bericht of stuur me een e-mail. Alvast super bedankt!

 

Liefs,
Mariska

 

 

 

Meer informatie over:
Instragram Challenge | 20-24 augustus
Live Canva Workshop | donderdag 27 september

 

Meer blogs lezen?
5 Social Media fouten die je als ondernemer moet vermijden
14 Facebook tips & Tricks om je zichtbaarheid te vergroten

 

 

 

 

 

100 plus content ideeen voor jouw business-MH Business Support_gratis download

Wil jij 100+ content ideeën voor jouw business? Zodat jij kan werken aan jouw gave content op Social Media?

 

 

Als je deze template wilt ontvangen geef je toestemming jouw gegevens te verwerken zoals beschreven staat in mijn privacyverklaring.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *